Тодоров към Паунов: Според кмета имат право да говорят тези, които са дали пари за хотел „Кюстендил“

Снимка: Infomreja.bg

Може би не трябва да се забравя, че хотелът е построен с кредит, който се плаща от данъците на кюстендилци, заяви Тодоров

Председателят на общинската организация на БСП и общински съветник – Йордан Тодоров отговори на кмета на Кюстендил, Петър Паунов по повод изявление, направено от него миналата седмица за продажбата на хотел „Кюстендил“.

Ето и изявлението на Йордан Тодоров:

Според кмета Петър Паунов, аз неглижирам усилията за създаване на работни места, което той спомена миналата седмица.

Искам да подчертая, че говорим за работещ бизнес /продажбата на хотел „Кюстендил“/. Фактът, че има хора готови да инвестират в Кюстендил е добра индикация, но тя не означава задължително създаване на работни места. Има разлика в купуването на работещ хотел и инвестиране в изграждането на нов. Към момента не сме свидетели на разкриване на нови работни места.

Относно твърдението, също така на колегата юрист, че неглижирам инвестиция от 7 млн. лв. при положение, че не съм дал и 70 ст., било въпрос на стил.

Никога не съм неглижирал инвестицията, а това как тя е представена от кмета. Считам, че като общински съветник не просто имам право да коментирам, а и е мой дълг, който съм поел пред гражданите. Не смятам, че кмета има право да ми държи сметка, но както той сам каза, въпрос на стил.

Като говорим за стил, явно според кмета имат право да говорят тези, които са дали пари за построяване на хотела.

Може би не трябва да се забравя, че хотелът е построен с кредит, който се плаща от данъците на гражданите на община Кюстендил, което прави всички граждани вложители в общинската собственост на хотела, обяви още Йордан Тодоров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK