Бензиностанция на Е-79 бе блокирана за час от протестиращи срещу високите цени на горивата

снимка: infomreja.bg

Петдесетина души с 30-ина автомобила участваха в протеста срещу ниския стандарт на живота и високите цени на горивата в Благоевград, съобщи БГНЕС. Протестът срещу цените на горивата бе обявен като събитие в социалната мрежа Фейсбук. В 16.30 часа на паркинга пред ЮЗУ полицаите бяха повече и от протестиращите, и от репортерите.

„Няма смисъл да протестираме срещу високите цени на горивата”, обявиха първите двама младежи, пристигнали на протеста с пернишката мечта –лек автомобил фолксваген „Голф”. Организаторите на протеста от Гражданско сдружение „Сила” пристигнаха в 17 часа.

Координаторката от Благоевград на „Сила” Людмила Спасова обяви, че протестът днес е срещу ниския стандарт на живота. След поставянето на предните стъкла на табелите с протеста, колоната автомибили, екскортирани от полицейска пилотна кола, премина по ГП Е-79 и спря на полигона на 2 км след Благоевград в посока Кулата.

Тук протестиращите блокираха за един час колонките на бензионастанцията на „Лукойл”. От вчера бензиностанцията на същата фирма, която се намира в благоевградски квартал „Грамада” не предлага горива. Заради засиления трафик по Е-79 организаторите на протеста се отказаха от идеята да пресичат пеша главния път.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK