Институциите у нас със специални събития за деня на детето

Снимка: Infomreja.bg

МВнР организира инициатива за деца в неравностойно положение

По повод Международния ден на детето БДЖ и тази година ще спази добрата си традиция и ще подари безплатно пътуване на всички деца на възраст до 14 години.

Младите пътници могат да се възползват от тази възможност от 00:00 ч. до 24:00 ч. на 1-ви юни във всички пътнически и бързи влакове (2-ра класа). При условие, че пътуването започва с нощен влак, който заминава преди 24:00 ч. на 1-ви юни, безплатното пътуване важи до пристигането на влака в крайната гара на следващия ден. 

На празничния ден безплатното пътуване за децата до 14 години ще важи и за пътуването с атракционната мотриса по маршрута София-Банкя-София.

Възрастта на децата се удостоверява с копие на акт за раждане или друг документ доказващ възрастта, както и с железопътни карти „Дете” и „Учащ”. Запазените места за всички категории влакове и спалните места се заплащат. Децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

По инициатива на министъра на външните работи Теодора Генчовска, Министерството на външните работи, съвместно с Министерството на младежта и спорта, организира събитие по случай 1 юни – Ден на детето, насочено към деца в неравностойно положение от гр. Видин и с. Ново Село.

Около 60 деца на възраст между 8 и 15 години, трениращи футбол в школата на „Реал Мадрид“ в гр. Видин, пристигат в София, за да сбъднат мечтата си да играят на Националния стадион „Васил Левски“. Децата ще посетят и Музея на физическата култура и спорта, където ще научат повече за историята на българския спорт и върховите постижения на родните ни спортисти.

Официални гости на детския празник ще бъдат министърът на външните работи Теодора Генчовска, заместник-министърът на младежта и спорта Владимир Харизанов, Хайоне Серейхо Лисаралде, представител на посолството на Испания у нас, голмайсторът Мартин Камбуров и актьорът Краси Радков. Специално видеообръщение към децата ще направи футболната легенда Христо Стоичков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK