Николай Събев: Загубите на БДЖ за 2021 г. са в рамките на 41 млн. лева

Снимка: МТС, архив

Той коментира, че е възможно да се намалят разходите на БДЖ с 30% още през тази година

„Загубите на БДЖ са 2021 г. са в рамките на 41 милиона лева“, каза министърът на транспорта Николай Събев в „Тази неделя“.

Той коментира, че цената на пътническия билет за влак може да се вдигне само ако БДЖ предложи по-добро качество на услугата.

„Трябва да има интернет, трябва да са чисти вагоните, трябва да се спазва разписанието. Това е моментът, в който можем да продаваме и комбиниран билет“, каза още Събев.

Относно реклама на БДЖ по радиото, в която гражданите се призовават да не се качват или слизат от влаковете по време на движение, Събев коментира, че тя ще бъде спряна.

„Новото ръководство има конкретна задача – след месец и половина преглед, основната задача на това ръководство е заедно с нас да видим кой е моделът, който искаме да следваме и да видим каква е картата, с която да постигнем този модел“, каза Събев.

Той коментира, че е възможно да се намалят разходите на БДЖ с 30% още през тази година.

Относно полетите София – Скопие Събев коментира, че все още не са готови разчетите за разходите, като не е ясно колко ще струват. Първият демонстрационен полет ще бъде на 11 февруари. /bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK