Стартира благотворително планинско бягане „Осогово“

Снимка: Infomreja.bg

Инициативата е за подпомагане на Анна-Даная Стойкова и Александър Ангелов - Алекс

Благотворително планинско бягане „Осогово“ стартира на 5-и юни в Кюстендил.

Инициативата е за подпомагане на Анна-Даная Стойкова и Александър Ангелов - Алекс. Събраните средства ще бъдат дарени поравно на тях.

Александър Ангелов e на 25 години, от които последните 15 години прекарва в непрекъсната борба. Той страда от мускулна дистрофия тип Бекер - заболяване, което води до инвалидизация. Въпреки трудностите той завършва успешно средното си образование продължава да рисува и да ползва таланта си, за да подпомага лечението си в Израел. 

Преди 5 години, след усложнения от дихателна инфекция, в ОАИЛ гр. Кюстендил му е извършена интубация и трахеотомия. Оттогава е на апаратна вентилация. Нуждае се от постоянен прием на антибиотици-карбипенеми поради колонизация на бактерии в бронхиалния секрет. Стойността на месечното лечение надвишава 2000 лева.

Анна-Даная Стойкова е на 13 години и учи в ОУ "Проф. Марин Дринов" гр, Кюстендил. Тя е със спинабифида и хидроцефалия и е в инвалидна количка. Нуждае се от роботизирана рехабилитация, като цената на един курс е 12 000 лева. Даная е изцяло зависима от грижите на майка си и баба си, като целта на тази рехабилитация е да стане самостоятелна. Досегашното лечение дава положителни резултати. Мечтата на Даная е да ходи.

Мероприятието се организира с подкрепата на Община Кюстендил, Туристическо дружество Кюстендил, Клуб по ориентиране „Руен-92“, Ротари клуб Кюстендил и Югозападно държавно предприятие Благоевград и ДГС Кюстендил, ДГС Невестино, ДДС Осогово, Областен информационен център Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK