Рекорд! Кюстендилец с 23 присъди отново в ареста след поредна кражба

Снимка: Infomreja.bg

Постоянен арест за Юлиян Д., обрал къща на улица "Земен"

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Юлиян Д., на 41 години, от Кюстендил. Той е привлечен като обвиняем за кражба на чужди движими вещи от имот на ул. „Земен“ в Кюстендил, извършена на пети срещу шести юни. Отнети от собствениците, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои са следните чужди движими вещи: моторен трион, инструменти и бутилки вино.

Обвиняемият и защитата му поискаха по- лека мярка от съда – „Домашен арест“. Той пледира, че сам е отишъл в полицията, признал се е за виновен и е посочил къде са откраднатите вещи. Съдът уважи искането на Районна прокуратура  - Кюстендил, за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Видно от събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което РП – Кюстендил му е повдигнала обвинение. Обвиняемият е осъждан многократно / 23 пъти /, като преимуществено за престъпления против собствеността, това сочи към извода, че има реална опасност да извърши и друго престъпление, пише в мотивите на съдия Николов.

Определението, с което по отношение на Юлиян Д. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk