Алберт Попов вече е горд "почтен гражданин" на Банско

Снимка: Община Банско

Кадев изтъкна, че зад успехите на Алберт Попов стои огромен труд

С пълно единодушие, 17-те съветници в ОбС Банско гласуваха предложението българският състезател по ски алпийски дисциплини Алберт Попов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Банско”, а неговият треньор Ивайло Борисов да получи „Почетен знак на Банско”.

Връчването на почетните отличия бе направено на тържествена сесия на Общинския съвет, на която присъстваха почетни граждани на Банско, треньори и състезатели от клубовете по зимни спортове в общината, много гости, съобщават от Общината.

В мотивите за присъждането на най-високото общинско отличие, съветниците посочват, че Алберт Попов е най-изявеният сред активните български състезатели по ски алпийски дисциплини. Участвал е на две световни първенства и две зимни олимпиади и е първият българин след 1988 г., който се класира в челната десетка в стартовете за световната купа. Големият успех за Попов е от тази година в слалома за Световната купа по ски в Палисейдс Тахо, САЩ. През цялата си досегашна спортна кариера, Алберт Попов е рекламното лице на общината и на Банско като център на зимния спорт и туризъм в Югоизточна Европа, с което допринася за реномето на Банско в спортните и туристическите среди в целия свят.

Председателят на ОбС Георги Икономов подчерта, че предложението на съветниците е било единодушно. „За мен е огромна радост да връча почетния знак на Алберт Попов. Пътят до почетната стълбица не е лек. Неговият е изпълнен с много предизвикателства, но Аби показа на всички ни какво означава български дух и воля за победа. С този акт изразявам и своята признателност към Аби и неговия треньор Ивайло Борисов за всички години, в които прославя Банско на световната ски сцена.Пожелавам му от сърце да е здрав, за да постигне следващите си високи цели”, заяви Г. Икономов.

Кметът Иван Кадев изтъкна, че зад успехите на Алберт Попов стои огромен труд – трудът на един голям екип, чието острие е неговата смелост и амбиция. „Имам респект към този труд, защото победите не идват като подарък, а са заслуженият резултат на упорита работа, която продължава години наред”, сподели кметът и благодари на ръководството на БФСки и концесионера на Ски зона Банско „Юлен”АД за условията за подготовка на българските спортисти и безупречната организация на състезания от най-висок ранг. Иван Кадев честити на удостоените признанието и почитта на банскалии и им пожела да сбъднат още много български мечти за класиране в зимните спортове.

Албер Попов и Ивайло Борисов получиха парични награди, а вкусните им подаръци бяха традиционни – сушен бански бут и червено вино.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK