Банскалии с отличия в ските и математиката

Снимки: Община Банско

В Благоевград и Пампорово се проведоха две състезания, в които банскалии взеха участие

Учениците от Начално училище "Свети Паисий Хилендарски" в Банско - Пресиан Баряков, Георги Златев, Никалъс Хаямс и Алекс Кибар, се отличиха с изключителни резултати на Областния кръг на олимпиадата по математика, който се проведе по-рано този месец в Благоевгард.

Пресиан Баряков постигна максимален резултат от 21 точки и се нарежда сред десетте постигнали такъв резултат България.

Впечатляващи постижения показа и Йоана Асенова Халачева от ОУ "Св. Климент Охридски" в град Добринище, която също беше сред отличниците на този престижен кръг на олимпиадата.

И още новини... но от спортната сцена:

Два слалома за талантите в ски алпийските дисциплини бяха подготвени от домакините на тазгодишната купа „Пампорово“, която се проведе на 26 и 27 февруари в курортния комплекс. Над 150 състезатели от България, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, Украйна, Турция, Кипър и Великобритания взеха участие в стартовете на международната ски федерация (FIS).

Състезателите от ски клуб „Юлен“ отново оставиха своя отпечатък в борбата за призовите места във всички възрастови групи.

В първия състезателен ден Лилия Хаджистоянова (Юлен) се изкачи на второ място сред 14-годишните момичета, Йордан Стойчев (Юлен) завърши трети в същата възрастова група при момчета. В групата до 16 години, Милуш Панчев (Юлен) също се представи впечатляващо, спечелвайки второ място сред момчетата.

На втория състезателен ден Лилия Хаджистоянова (Юлен) покори първото място в слалома за момичета до 14 години. Йордан Стойчев (Юлен) подобри своя резултат, като се класира на второ място в състезанието за момчета до 14 години, а Милуш Панчев (Юлен) доминираше в своята възрастова група, като спечели слалома при момчета до 16 години.

Наградите за победителите бяха връчени от вицепрезидента на Българска федерация ски, Георги Бобев, техническия делегат на състезанието Фатих Киячи, както и от треньорите и представителите на „Пампорово“ АД.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK