Благоевград посрещна ученици от Испания и Италия

Снимки: Община Благоевград

Домакин на визитата е Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“

Ученици от Италия и Испания пристигнаха в Благоевград, за да обменят опит и знания по проект „Природата и роботите: В търсене на равновесие между екосистемите на човека и животните” по програма „Еразъм+“.

Домакин на визитата е Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, чиито ученици също участват в проекта.

В рамките на посещението се проведе и опознавателна среща в зала „22 септември“, като участниците в нея бяха приветствани от Силвия Домозетска, директор на дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към Община Благоевград и Тинка Попова, директор на Езикова гимназия – Благоевград.

„Културата е онова нещо, което сближава хората, независимо в коя точка на света живеят. Благодарение на изкуството езиковите бариери падат. Община Благоевград има с какво да се гордее, тя е богата на култура, забележителности и има много младежка жизнена енергия, затова вярвам, че посещението ви в България ще остави добри впечатления у всички вас“, каза в част от приветствието си Силвия Домозетска.

Чрез специално подготвена презентация учениците имаха възможността да се запознаят с природните дадености и културни забележителности в Благоевград.

Гостите бяха поздравени с изпълнение от ФТА „Пиринче“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

Учениците от Испания и Италия ще останат в областния център на Пиринско до 18 ноември.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK