Пекин: Конфликт със САЩ би бил катастрофален

Ли Шанфу Снимка: ЕПА/БГНЕС

Това заяви днес китайският министър на отбраната Ли Шанфу

Конфликт със САЩ би бил катастрофален, заяви днес китайският министър на отбраната Ли Шанфу на срещата "Диалог Шангри-Ла" в Сингапур, предаде Ройтерс.

Светът е достатъчно голям, за да може Китай и САЩ да растат заедно, каза още китайският министър, посочва БТА.

"Китай и САЩ имат различни системи и се различаваме по още много неща. Въпреки това това не бива да ни пречи да търсим обща почва и общи интереси, на базата на които да градим двустранните си отношения и да задълбочаваме сътрудничеството", изтъкна Ли Шанфу.

Германия ще изпрати догодина два бойни кораба в Индийско-тихоокеанския регион, заяви днес германският министър на отбраната Борис Писториус на същия форум в Сингапур.

Германският министър изтъкна, че страните по света трябва да защитават международния ред, основан на правила, и да гарантират защита на главните мореплавателни маршрути.

Високопоставени представители на двайсетина от основните разузнавателни служби в света се събраха на тайна среща в кулоарите на срещата "Диалог Шангри-Ла", която протича в Сингапур този уикенд, предаде "Ройтерс", като се позова на свои неназовани източници.

Подобни срещи се организират от сингапурското правителство и се провеждат дискретно от няколко години, твърдят източниците на "Ройтерс". Това е първият път, в който се съобщава за тези срещи, отбелязва новинарската агенция.

Представител на САЩ на срещата е ръководителката на националната разузнавателна служба Аврил Хейнс. В срещата участва и представител на Китай въпреки напрежението между Пекин и Вашингтон./БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK