СРЗИ намали срока на противоепидемичните мерки в столицата и конкретизира обхвата им

Снимка: Infomreja.bg

Те са за периода от 4 до 19 август включително

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев проведе среща с директора на столичната здравна инспекция д-р Данчо Пенчев във връзка с множеството въпроси, постъпили в Министерството на здравеопазването и Столичната регионална здравна инспекция относно противоепидемичните мерки, които се въвеждат на територията на област София град, считано от 4 август.

В рамките на срещата беше обсъдена актуалната епидемична обстановка в столицата. Във връзка с това от СРЗИ вече е издадена нова заповед с намален срок на действие на противоепидемичните мерки. Същите ще са в сила от 4 август до 19 август, вкл.

В заповедта се конкретизира, че противоепидемичните мерки не се отнасят за спортуващите на закрито, за персонала и клиентите на заведенията за хранене и развлечение и за децата до 6 г.

По отношение на големите търговски обекти, тип МОЛ, е направено уточнение, че гражданите следва да носят предпазни маски за лице при посещение на отделните търговски обекти в рамките на МОЛ-а, но не и в общите части.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d