Кметът Радослав Ревански даде ифтар по случай свещения месец Рамазан в Белица

Снимки: Община Белица

На благодарствената вечеря присъстваха духовните водачи от двете религии

По случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан, за поредна година кметът на Белица Радослав Ревански организира тържествена вечря-ифтар. На събитието присъстваха над 80 представители на двете религиозни общности.

Сред тях бяха временно изпълняващият длъжността Районен мюфтия на Благоевград Ибрахим Мутасджиков, Айдън Мухамед - отговорник за Коран курсовете за Южна България, всички имами от община Белица, представители на джамийските настоятелства, Архиерейският наместник на Разложката духовна околия отец Янко Русков, местният свещеник отец Николай Попов, пастор Сергей Кафеджиев, Ведат Хюсеин - областен председател на ДПС, екскметът на Благоевград Лазар Причкапов, представители на местния бизнес, кметове на населени места от общината, общински съветници, директори на училища, общински служители и представители на читалищата.

"Месец Рамазан е месец на търпението, толерантността и опрощението", това спидели в речтта си местният имам Ахмед Горелски, отец Янко Русков допълни: "Всички сме рожби на майка България, живеем на една земя, ядем един хляб и това, че тачим традициите си, ни прави достойни нейни синове и дъщери".

Вечерята -ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към домакина на събитието. Радослав Ревански бе щастлив от факта, че всички поканени от него гости присъстваха на вечерята-ифтар.

"В тези празнични дни осъзнаваме, че вярата ни държи здраво стъпили на земята и че религията и взаимното уважение помежду ни може да ни изведе от всяка една криза - и човешка, и социална. Благодаря на всички, които ме уважиха с присъствието си. За мен е чест!", коментира градоначалникът Радослав Ревански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK