Напрежение пред съда в Разлог: Етническо разделение след боя в заведение (ОБНОВЯВА СЕ)

Снимка: Infomreja.bg

Граждани на Разлог се събираха на мирен протест под наслов „Не на терора“

Напрежение пред съда в Разлог.

Граждани на Разлог се събираха на мирен протест под наслов „Не на терора“. Събитието бе организирано чрез местна фейсбук група.

Протестът се провежда пред сградата на Районния съд в града, където в 9 ч. започва делото за хулиганство срещу петима граждани след боя в центъра на града. Мотивите за разправата са, че мъж ударил 10-годишно дете от ромски произход в четвъртък вечерта в заведение.

Полицейски екипи и жандармерия са на място за обезпечаване на реда. Още снощи в Разлог е било засилено полицейското присъствие. Пред сградата на съда е образуван полицейски кордон.

Причината за напрежението е разделението на „българи и роми“ в града и твърдението, че ромите от махалата на Разлог „превишават правата си“ и се толерират ромски кланове.

Според протестиращите, момчето не е ударено, а му е направена забележка от хора в заведението след негово неприемливо държание. Разложани твърдят още, че ако хората „не се надигнат“, ромите ще започнат набези в града. Хората от протеста също не се доволни от полицейския кордон, за който твърдят, че „пази ромите“ като лекторат за избори. 

"Те си правят каквото искат по града. Хората са "пропискали" от тая сган, от тая паплач", се чуват коментари сред протестиращите.

Публикуваме видео кадри от Порталът на Разлог::Информационният портал на Разложката котловина:

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK