Случаят при Стара Кресна: От жестоко убийство до самоубийство по жесток начин

Снимка: Infomreja.bg

Разследват се няколко версии за смъртта на пострадалия

От жестоко убийство до самоубийство по жесток начин.

Това са версиите, които в продължение на 24 часа обиколиха медиите, МВР, прокуратурата в Югозападна България.

За първи път в областта е регистриран подобен инцидент особено в района на Кресна.

Началото

Около 19,30 ч. в сайта struma.com е публикувана информация, че в района на Кресна е намерен обезглавен труп като най-вероятно се касае за убийство.

30 мин. по-късно от пресцентъра на ОДМВР-Благоевград, е разпространена информация до медиите, че в 16,20 ч. е подаден сигнал до 112 за кола, която от пътя за село Стара Кресна е полетяла в дере, където е открит труп, чиято самоличност се изяснява.

Фактите

Неофициално започват да се разкриват около случая. В 16,20 ч. сигнал до 112 е подаден от мъж, част от ловна дружина, която е ловувала в съботния ден в гористата местност. Ловците са видели кола, която видимо е катастрофирала. В колата имало труп, закопчан с обезопасителен колан на шофьорското място. Дясната врата на лекия автомобил „Опел Корса“ е била отворена, вероятно при удара. На 20-30 м. от автомобила се намирала главата на трупа. На нея имало обица.

Кой е той?

Установено е, че това е 44-годишен мъж, родом от Балчик, който от години живее в София. Той е издирван от МВР по молба на близките му. Сигнал, че е изчезнал е подал бащата му – на 2 декември, като се твърди, че мъжът е изчезнал още през ноември.

Версията на прокуратурата

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, се води разследване за извършено тежко престъпление по чл. 115 от НК – убийство.
Извършен е оглед на местопроизшествието от дежурна оперативна група.

Разследват се няколко версии за смъртта на пострадалия, чиято самоличност е в процес на установяване, съобщават от държавното обвинение, въпреки че самите те посочват, че лицето е на 44 години от София.

Огледите

Първоначалният оглед от 16,30 ч. до късни доби показва, че колата е полетяла от пътя за Стара Кресна по стръмния скат като е спряла в дъб. Колата не се е преобръщала при „полета“ в дерето. Паднала е на гумите си като има следи от движението на гумите на едно място, което означава, че двигателят е работил до привършване на горивото, което значи, че педалът на газта е бил под напрежение, но не е ясно как се е случило това при положение, че мъжът е бил мъртъв. Следите показват още, че няма следи от кръв – въпреки липсата на част от тялото.

Работи се и по версия, при която диви животни са отделили главата от тялото, но следи няма.

Втори оглед е направен в неделната сутрин с екип следователи от София. Според тях главата е отделена от трупа след като мъжът е надянал примка от въже за теглене на коли на врата си, краят на което прекарал през отворения багажник на колата и завързал на стълб до пътя. Натиснал газта на колата, след като последвало вече известното. Причината да постави обезопасителния колан на тялото си, е за да има съпротивление, при което да бъде прекъсната връзката на тялото с главата.

Непотвърден мотив

Според бТВ и отново по информация на местни медии, мъжът е имал много дългове към частни и юридически лица. Той тръгнал от София, отбил се в Дупница, където в заложна къща оставил вещи, за които взел пари. С тях закупил алкохол. След което в първата отбивка в Кресненското дефиле преди пътя за Солун той се отбил и така стигнал до лобното си място.

Мъжът, съобщава stuma.com, бил в процес на развод.

Защо по такъв начин

Най-пресният случай на жестоко самоубийство, при което пострадаха и множество хора е от благоевградския квартал „Струмско“, където 78-годишен мъж запали жилището си на седмия етаж от блок. Мъжът е уведомил съседка за пожара, който сам запалил, след което се заключил в жилището си и изгорял там. Мъжът е изгубил съпругата си след боледуване няколко седмици преди да извърши запалването, а година преди това синът му се е самоубил в дома им. Според слухове от съседи, мъжът казал, че животът му изгубил смисъл.

Не са и малко случаите, при които лица се самоубиват с газовете, излизащи от автомобила в затворено помещение.

Доказано през последните две години обаче е, че се увеличават случаите на самоубийства у нас.

По темата „Стара Кресна“ няма изнесени данни от прокуратурата след единственото разпространено съобщение до медиите.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK