Атанасова: Време е зрителите на шоуто да се запознаят с управленския екип

"Победителят е само един и това е ГЕРБ, поне е редно да признаете"

Десислава Атанасова произнесе слово като представител на ПК ГЕРБ/ СДС пред депутатите от новото 45-о Народно събрание.

Изборите приключиха и народът се произнесе. Днес е време ние да поемем своята отговорност. А тя е тежка. Често тя е непоносима за тези, които гледат на политиката като средство за изграждане на имидж. Една криза не се управлява само с говорене, тя се управлява с действия и с решения. Нито една от присъстващите партии не се доближава до резултата на ГЕРБ на изборите.

Победителят е само един и това е ГЕРБ, поне е редно да признаете. Партията ни спечели 5-и по ред парламентарен вот. Победителят се поздравява. За нас е ясно, че дългогодишните управления уморяват, но ние оставаме на първо място. Хората не виждат достатъчно добра алтернатива. Имаше отпити за внушения, че вотът ще бъде манипулиран брутално.

Ще предложим състав на ново правителство, Кабинет, който от ден първи ще може да работи на високи обороти, както досега. Ако предложението ни не бъде подкрепено, отговорността ще бъде поета от партията на г-н Станислав Трифонов. И тук е време зрителите на шоуто да се запознаят с управления екип и да чуят нещо извън подвикванията.

Ако някой мисли, че може да неглижира гласа на хората, той ще плати тежка цена.

Призивът на ГЕРБ за диалог не беше чут. Народът ни избира, за да служим на него, а не на собствените ни демони и страсти.

Чухме, че ГЕРБ трябва да бъде изчегъртвана. Приехме обидите. Наясно сме с отговорността. Омразата не гради, а само руши. Отрицанието на политическия опонент може да доведе временен успех, но след това този, който руши, трябва да покаже с какво е по-добър.

На 4-и април българите излъчиха нас, силно фрагментиран парламент. Те ни избраха заедно да се борим. Това е трудна задача. Някои вероятно не са в състояние да участват в тази задача. Говоренето за нови избори е доказателство. На изборите българите казаха своята дума.

Готови сме да предложим управление на страната и да протегнем ръка на опонентите. Отказваме да носим отговорност, ако храната бъде хвърлена в хаос. Предупреждаваме, че безвремието на служебния кабинет, ще бъде платено от българите. Критиките работят до един момент. Отговорността за милиони тежи. Злобата не е достатъчна за управление на държавата.

Картаген трябва да бъде унищожен, но не разбрахме какво следва след това. Вие дължите този отговор на всички българи. Видяхме, че парламентът започна със закани за реваншизъм. Това ли са плодовете на вашата политика?!

Вярвам, че днес България ще намери своите отговорни държавници. Нека решаваме кризата, а не да я задълбочаваме.

Очаквам ние заедно да работим. Много пъти родината е била в трудни ситуации, но нямаме право да бягаме от сложната задача. Хората искат да живеят добре и достойно. Да усетят програмата.

Време е шоуто да приключи, защото на политическата сцена няма скечове, рядко са аплодисментите, тук има работа, компромиси, рани и разочарования. Политиката изисква смелост, а днес най-висшата ѝ форма е да си подадем ръка и да опазим девизът „Съединението прави силата“. Бог да пази България!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK