Елка Лукарска, ГЕРБ - СДС: Мнението ни има тежест тогава, когато е изразено чрез гласуване, а не с коментари

Снимки: ПП ГЕРБ

Да спрем фалшивата “Промяна”, призова кандидатът за народен представител

Елка Лукарска - Ангелова е пета в листата на коалиция ГЕРБ - СДС в област Кюстендил. Тя е стоматолог по професия. Ели Лукарска е от община Кочериново и е общински съветник в местния парламент.

Всеки може да бъде граждански активен - всеки ден, по много начини. В демократичните общества гласуването е привилегия и сила, които са ни дадени. Всеки гражданин има право да избере за коя партия да гласува. Това е възможно благодарение на демокрацията, която започна със СДС през 90-те години и бе продължена от ГЕРБ. В изборите е добре да участваме всички, защото резултатът засяга всички.

Чрез изборите имаме свобода за изразяване и право на собствено мнение за начина, по който искаме да се развива България. Мнението ни има тежест тогава, когато е изразено чрез гласуване, а не с коментари. С тези думи на финала на предизборната кампания кандидатът за народен представител от ГЕРБ - СДС Елка Лукарска - Ангелова се обърна към своите познати, приятели и всички избиратели.

В обръщението си тя посочи още: “Гласуваме за народни представители, които да представляват нашите лични убеждения, възгледи и ценности.

Има смисъл от гласуването: не всички са “маскари” и дори да няма за "кой", винаги има заради “кого" да го направим - за децата ни, за приятели, за близки, за родителите ни… Нашият избор е добре да бъде информиран и обмислен, с поглед към историята и с надежда за по-добро "утре".

Лукарска с притеснение отбеляза, че за първи път от 25 години България има толкова голям дефицит в бюджета. След управлението на Станишев дефицитът по държавното салдо е бил 800 млн. лв., след Орешарски - 6,7 млрд. лв., след Промяната - 15 млрд. лв.

“Инфлационната криза започна през лятото на 2021 г. с внасянето на бюджета от служебния зам. министър-председател Асен Василев. Цените започнаха да се увеличават, а пенсионната система е пред колапс. В последните две години управляващите ни теглеха заеми постоянно и влязохме в дългова спирала. Умората от честите избори е факт. Но в този кризисен момент не бива да сме безразлични.

Апатията би убила обществото ни, бавно и сигурно ни разединява и отдалечава от това да бъдем свободни. Безплодните парламенти в крайна сметка извират от апатията на избирателите. Недоверието към част от политиците е голямо и на тях се гледа като на хора, които се интересуват от собственото си добруване, а не от това на гражданите, които са им дали властта.

НО В ПОЛИТИКАТА ИМА ЖЕНИ И МЪЖЕ, КОИТО СПАЗВАТ И ИЗПЪЛНЯВАТ ОБЕЩАНИЯТА СИ; КОИТО СЛАГАТ ХАРАКТЕРА ПРЕД ПАРИТЕ; КОИТО НЕ ПРАВЯТ КОМПРОМИС С ЛЪЖАТА; ИМАТ АМБИЦИИ, НО ТЕ НЕ СА СВЪРЗАНИ С ЛИЧНА ИЗГОДА”, категорична бе Ели Лукарска.

“Да спрем фалшивата “Промяна”. Трябва безвремието и серията от избори да приключат със стабилно мнозинство, редовен кабинет, който знае как да носи отговорност, и работещ парламент. Това можем да постигнем, като дадем категоричната си подкрепа за коалиция ГЕРБ - СДС с номер 2 в бюлетината”, призова Лукарска.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK