С молебен за просперитета и благото на България, ГЕРБ - СДС даде начало на кампанията си в Кюстендил

Снимки: ПП ГЕРБ

Ние ще водим позитивна кампания, с нужното уважение към политическите опоненти, обяви водачът на листата Христо Терзийски

“По традиция започнахме кампанията си с молебен за здраве и благословение на добрите ни начинания, и за успеха и просперитета на България. Тази година кампанията съвпада с Великия пост - дни на повече смирение и духовна равносметка. Затова, както винаги досега, ние ще водим позитивна кампания, с нужното уважение към политическите опоненти. Но и няма да отстъпваме от принципите си, защото страната ни е в криза, от която заедно трябва да я изведем. Нашите съграждани добре ни познават и вярвам, че в избора си ще съдят по-делата ни.” С тези думи водачът на листата на ГЕРБ - СДС и бивш министър на МВР Христо Терзийски коментира началото на предизборната кампания на коалицията в област Кюстендил.

Заедно с останалите кандидати за народни представители от листата и областния координатор Даниел Данчев присъстваха на молебен за здраве и успешно начало на кампанията, отслужен от архиерейския наместник архимандрит Исаак и свещеници от Кюстендилска духовна околия. Молебенът се състоя в “Успение Богородично” - един от най-красивите възрожденски храмове в региона, обновена изцяло със средства, които правителството на Борисов отпуснати през 2021 г.

В словото си към присъстващите Архимандрит Исаак се обърна с думите: “Всички се убедихме, че където има разделение, няма просперитет. Имаше период, през който не само Светата Православна църква, но и цяла България - целокупният български народ, усещаше сигурност и грижа от страна на властимащите. Много неща се случиха в Кюстендилска духовна околия - бяха обновени храмове и манастир, ремонтира се Спортната зала в града за младите, бяха обновени и ремонтирани улици и пътища, и какво ли още не, но не виждаме това да се продължава. Последните няколко години вместо да вървим напред, като че ли вървим назад. Дай Боже всичко да тръгне така, както беше. Дай Боже да има повече мир между човеците и между онези, които вземат управленски решения. Бог да благослови народа ни и да ни изпълни с надежда за по-добри дни.

Вярваме, че с Божията помощ и благословение, и с ваше усърдие нещата ще тръгнат напред - за благото на България и на нашата майка Църква. Бог да благословя начинанията ви, да ви дарява с мъдрост и сили. И винаги всеотдайно работете за благото на нашия народ.”

Областният координатор Даниел Данчев обясни, че в листата на коалиция ГЕРБ - СДС отново са само местни хора, има представители на почти всички общини от областта. След водача Христо Терзийски, на втора позиция е Даниел Александров от Дупница - шампион по борба, треньор и част от младежката структура. Трета е Михаела Крумова от Кюстендил - отличен юрист, народен представител в 45-ото НС и бивш председател на Общинския съвет в Кюстендил. Радослава Чеканска от Дупница е следващата дама в листата. Тя бе народен представител в 44-ото НС, зам. областен управител и дългогодишен експерт в сферата на образованието. Под номер пет е специалистът по дентална медицина от Кочериново - Елка Лукарска - Ангелова. Тя е и общински съветник в местния парламент. Шеста е Десислава Александрова от Бобов дол - учител по професия, член на Националния изпълнителен съвет на младежката структура, а още на 23 г. става и общински съветник.

Има и две нови попълнения в листата на ГЕРБ - СДС за Кюстендилско: Любомир Георгиев и Иван Каназирски. Седми е Любомир Георгиев от Сапарева баня - работил е като мениджър в сферата на туризма, зам.-председател на Общинския съвет и два мандата общински съветник в Сапарева баня. Иван Каназирски от община Бобошево, който е осми в листата, е експерт в сферата на сигурността и с близо 20 години стаж в системата на МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK