Василев: Бюджетът, който внасяме, за първи път стъпва на реални отчетни данни

Снимка: БНТ

Василев коментира за предаването "Бизнес.БГ"

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев коментира за предаването "Бизнес.БГ" критиките към новия бюджет.

Той посочи, че за първи път се прави и предлага макрорамка, която не стъпва на прогнозни данни, а на реални отчетни показатели. Използван е и консервативен подход при определяне на приходните параметри в план сметката за тази година.

"Всъщност бюджетът, който внасяме, за първи път стъпва на реални отчетни данни. Досега бюджетите винаги са стъпвали на прогноза какво ще се случи към края на годината и на база на това прави бюджетът за догодина", коментира Василев.

В момента са заложени приходи, които са сравнително консервативни, защото се отчитат ръстът на икономиката, инфлацията както и подобрената събираемост.

"Растежът е около 4,8 на сто. А инфлацията е заложена между 5 и 6%. Дефицитът, който е предвиден по бюджета, без ковид мерките, е 2,5%, с ковид мерките излиза около 4%", допълни министърът.

 

КОМЕНТАРИ

SUSAN BENSON04:51 - 01.02.2022
Здравейте, ако имате нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, бизнес, заем за закупуване на къща или кола, не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, както обезпечени, така и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: ([email protected]) или ми пишете директно на WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага Ние сме компания за цялостно финансово обслужване и се ангажираме да ви помогнем да изпълните всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин. Признавам факта, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем За хората, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора намират за толкова трудно да получат заем за дялов капитал от местните банки или други финансови институции поради висок лихвен процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/приход, нисък кредитен рейтинг или други причини Няма повече времена на чакане или стресиращи посещения в банка. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да завършите транзакциите си, когато и където имате нужда Ние предлагаме 24-часови заеми от световна класа. За запитвания/Въпроси? - Изпратете имейл до | [email protected] | или ни пишете на WhatsApp: +447360502110 | & Получете отговор незабавно.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK