Борисов с критики заради газа: ПП ни донесе хаос и разруха

Снимка: Infomreja.bg

Лидерът на ГЕРБ обвини Кирил Петков и Асен Василев в лъжа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов с остра критика към "Продължаваме Промяната" и "Демократична България". 

Той цитира декларацията на ДБ, в която те се обявяват срещу купуването на газ от “Газпром” и настояват за 100-процентова диверсификация от Русия, съобщава Нова тв.

“Радвам се, че на ДБ им трябваха няколко месеца да видят за какво става въпрос”, каза Борисов.

Той направи сравнение между цената на синьото гориво по време на управлението на ГЕРБ и по време на кабинета “Петков”.

“Цената на газа, която ние оставихме през май 2021 г. беше 37.71 лв. на базата на дългосрочни договори. А през август 2020-а беше 18,67 лв. След “Промяната” цената на газа за август 2022 г. е 298,20 лв.; септември - 315 лв., август - 123 евро. Това ни донесе ПП - хаос и разруха”, заяви Борисов и припомни, че договорът на България с “Газпром” е в сила до 31 декември 2022 г. 

Лидерът на ГЕРБ обвини Кирил Петков и Асен Василев в лъжа. “Както и да се гърчат и да опитват да обясняват, се оплитат в лъжите си ежедневно”, каза Борисов, цитирайки изказвания на бившия премиер, в които той твърди, че кабинетът му не е подписал договор, защото “е искал да остави на следващото правителство да направи оценка”. “Нали до вчера обяснявахте, че служебният кабинет не трябва да прави назначения, а да организира избори? Надявам се Демерджиев да разпореди на своите служби, след чадъра от Бойко Рашков,  да разследва умисъла, с който държавата беше въведена в този капан”, попита Борисов. 

Той се обърна и към колегите си от “Демократична България” с въпроса защо не включат и “Лукойл” в своята декларация. “Защо “Да, България” изведнъж спря да говори за “Лукойл”? Защо руският петрол ни е готин, а руската газ - не? Защо руският петрол и “Лукойл”, които по същия начин ощетяват държавата, е добър за “Да, България”? и не го включват в тази декларация, както е в нашата?”, попита Борисов и заяви, че “от страната изтичат по 40 млн. всеки ден, умножено по 30 дни са 1 млрд. и 200”. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK