Кабинетът се пече: ПП се срещна с ИТН, БСП и ДБ

Снимка: Dnes.bg

Eксперти от четирите парламентарни групи заедно ще работят по управленска програма

Макар и официалните резултати от изборите да не са обявени от ЦИК, консултациите за бъдещ кабинет започнаха от днес.

Три срещи белязаха първия ден от преговорите за съставяне на правителство, като победителите в парламентарния вот от "Продължаваме промяната" проведоха разговори с "Има такъв народ", БСП и "Демократична България".

На тях е взето решение експерти от четирите парламентарни групи заедно да работят по управленска програма, съобщи самият Кирил Петков.

Лидерът на ПП подчерта, че "общите събрания" имат за цел "много конструктивно коалиционно споразумение", което да бъде подписано от всички. Асен Василев определи срещата като ползотворна и посочи, че са срещнали съгласие от другите 3 партии.

"Искаме да направим А отбора на България. Всеки от нас носи огромна отговорност България да се управлява от коалиционно правителство", посочи Петков и продължи:

"Хубавата новина за всички гласоподаватели е, че всяка партия осъзнаваше колко важен е процесът. Ще бъде всичко общо, няма да сме поотделно, всички заедно ще влезем в това".

Съпредседателят в оставка на Демократична България Христо Иванов също коментира срещата.

"Ще отнеме време, целта е да има много добре разработен план за работа, който да бъде публичен. Видяхме доста примери за това как може да не се направи правителство", посочи той.

По-рано днес от партията на Кирил Петков и Асен Василев проведоха разговори и с "Има такъв народ" и БСП. Както бе обявено в изборната нощ, към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори.

С "Възраждане" разговори също няма да се водят, след като "Продължаваме промяната" не приеха условието на националистите да отпаднат абсолютно всички наложени мерки срещу заразата от коронавирус. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK