Представят програмата за управление на кабинета "Василев"

Снимка: БГНЕС

Кирил Петков обяви вчера, че се разговаря с всички освен четирима, вече назовани депутати, от партията на Слави Трифонов

Очаква се днес да бъде представена програмата за управление на бъдещо правителство с премиер Асен Василев.

Кирил Петков обяви вчера, че се разговаря с всички освен четирима, вече назовани депутати, от партията на Слави Трифонов, съобщава БНР.

"Няколко човека трябва да решат към кой им е лоялността - към тяхната партия и лидер, който според мен, не е изпълнил обещанието към народа, или към всички нас да имаме отговорност към България, да имаме шанса да не влезем в политическа криза", заяви премиерът в оставка Кирил Петков с думи, отправени основно към депутати от "Има такъв народ" и "Възраждане".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: "И трябва да ви кажа, че освен пари за отцепници, в момента се предлагат колосални суми да не влязат на гласуване".

Противниците на ГЕРБ имаха отговор. Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната" заяви:

"Ако успеем да съберем 121 депутата, първият закон, който ще приемем, ще бъде за КПКОНПИ, който ще започне да разследва корупцията, която се случва в последните 12 години в България".

Атанас Атанасов от "Демократична България" допълни:

"Бойко Борисов обича да разказва лакърдии, извинявайте. Да даде доказателства".

А от "Демократична България" дойде уточнението, че програмата ще е за шест месеца. Министърът в оставката Божидар Божанов:

"Антикорупционните, тези по Плана за възстановяване, тези за електронно управление, прозрачност на обществените поръчки, структурните изменения в изпълнителната власт".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK