Кристиян Христов бил освободен от ареста

Снимка: Infomreja.bg

Формалният собственик на дружествата "Изамет" бе арестуван в сряда преди пресконференция относно казуса "Осемте джуджета"

Кристиян Христов е бил освободен от ареста, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници. По информация на медията той е бил пуснат около 2 часа след като беше задържан.

Припомняме, че формалният собственик на дружествата "Изамет" бе арестуван в сряда преди пресконференция относно казуса "Осемте джуджета", на която трябваше да бъдат дадени неизвестни досега подробности по случая относно "порочните методи за овладяване на съдебната система". Христов е замесен в скандала, станал известен като "Осемте джуджета". Работил е за Любена и Петьо Петрови.

Ден по-рано стана ясно, че е проведена акция в ресторант в столичния кв. "Драгалевци". По първоначална информация обект на проверка са били бившият следовател Петьо Петров, по прякор Еврото, както и бизнесменът Размиг Чакърян, по-известен като Ами. Беше съобщено, че Еврото е избягал от ресторанта, под който са открити множество подземни изходи. Впоследствие стана ясно, че Петров е обявен за издирване.

Около час и половина след ареста на Кристиян Христов прокуратурата оповести подробности около акцията в "Драгалевци". Повод за нея нила разпространена информация в медиите от 29 май за извършени престъпления по чл. 143, ал.1 и по чл. 339а, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебното производство за това, че различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като за това са използвани и заплахи, както и за незаконно използване на специално техническо средство за събиране на информация. По досъдебното производство към наказателна отговорност е привлечен Петьо Петров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK