Пиян, дрогиран, без книжка и избягал от проверка: Съдят мъж в Разлог

Снимка: Infomreja.bg

В качеството на обвиняем по делото е привлечен Р.Т.

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Разлог, се води разследване по досъдебно производство за извършени пет престъпления.

В качеството на обвиняем по делото е привлечен Р.Т. (на 33 години).

На 20.05.2023 г. мъжът управлявал лек автомобил „Мерцедес“, по четирикласен път. Той отказал да се подчини на подадения му от полицейски служител сигнал за спиране, като продължил шофирането със скорост над 100 км/ч в час.

Водачът изминал разстояние от около 4 км, въпреки че непосредствено след него се движел полицейски автомобил, подаващ звуков и светлинен сигнал. В опита си да избяга от органа на реда, той създал непосредствена опасност от възникване на пътнотранспортно произшествие.

В хода на разследването е било установено, че Р.Т. управлявал превозното средство с концентрация на 1,93 промила алкохол и след употреба на наркотично вещество - кокаин.

Освен това той шофирал в едногодишен срок от наказването му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление за управление на автомобил без съответно свидетелство за управление на МПС.

Р.Т. е обвинен и за незаконно държане на високорисково наркотично вещество - 0,53 грама кокаин.

С постановление на прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа. Той е многократно осъждан.

Предстои произнасянето на съда по внесеното от прокуратурата искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, съобщават от държавното обвинение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK