Добра оценка от НАТО: Бригадното командване от Пиринско е "боеготово"

Снимка: Сухопътни войскиLand Forces

Сертификацията беше проведена от 6 до 8 декември

Рота „ALTHEA” от състава на Сухопътните войски получи оценка „Боеготов“, съобщават от Министерството на отбранта.

Вчера, 8 декември, механизирана рота от състава на 3-о бригадно командване - Благоевград и национален поддържащ елемент за участие в Сили на оперативния резерв в Стабилизиращите сили на НАТО в Косово /KFOR/ и във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „ALTHEA” получи оценка „Боеготов“.

Сертификацията беше проведена от 6 до 8 декември на два етапа. На 6 декември беше извършена проверка на документи в района на 3-о бригадно командване в гарнизон Благоевград, а на 7 и 8 декември на Учебен център „Сливница” беше проведено ротно тактико-специално учение с механизирана рота и национален поддържащ елемент за участие в Сили на оперативния резерв в Стабилизиращите сили на НАТО в Косово /KFOR/ и във военната операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „ALTHEA”.

Участие в сертификацията взеха 150 военнослужещи с 16 единици бойна техника от командването, 2-ра механизирана бригада и 110-ти логистичен полк.

По време на подготовката на механизираната рота военнослужещите затвърдиха и усъвършенстваха знанията и уменията си за изпълнение на задачи по патрулиране в зоната за отговорност, разузнаване, устройване на временни и постоянни контролни постове, охрана на обекти, демонстриране на присъствие, поддържане на сили за бързо реагиране при възникване на заплахи (QRF).

Помощник-национален командир е заместник-командирът по логистичното осигуряване на командването подполковник Станислав Цонев, командир на ротата - капитан Фердо Фердинандов – заместник-началник на щаба на 3-ти механизиран батальон. Председател на комисията за сертификация беше полковник Михаил Жеков, началник на сектор в Съвместното командване на силите. Ръководител на учението беше ВрИД командирът на 3-ти механизиран батальон майор Николай Щурков.

Още снимки вижте тук:

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK