Молдовци търгували с фалшиви домакински уреди в Пиринско

Снимка: pixabay

Продавачите говорили добре български

Молдовци са продали за 1600 лв. домакински съдове на мъж от Скрът. Съдовете били фалшиви. Те продали комплекти тенджери, ножове и позлатени вилици от реномирани марки. В действителност му били продадени готварски съдове, кухненски прибори и такива за хранене, различни от показаните му първоначално мостри на предлаганите за продажба стоки.

Елица Калпачка, заместник районен прокурор на Районна прокуратура – Благоевград, даде подробности за разкрита измама в община Петрич.

Продавачите говорили добре български. Пострадалият видял, че стоките се различават от мострите, които са му показани. Той е сигнализирал до прокуратурата в Петрич. Незабавно е образувано досъдебно производство и са извършени процесуално-следствени действия.

Молдовец на 52 години – В.П., е с повдигнато обвинение на измама. Той е върнал парите на пострадалия и е признал за извършената измама и изразил съжаление.

При изземвания са открити още техника и съдове. Лицата, стопанисвали вещите, не са представени документи за автентичността за произхода на стоките. Живели са в хотели в Благоевград, обикаляли са областта, предлагайки стоките.

На обвиняемия е наложена условна тригодишна присъда след подписано споразумение с прокуратурата и одобрено от съда. Той има чисто съдебно минало.

Прокурор Калпачка гражданите да бъдат бдителни особено в избора си на коледни подаръци.

Молдовците са пребивавали в страната като туристи.  

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK