Електрохолд оборудва учебен кабинет по електротехника в ПГ „Акад. С.П. Корольов“ в Дупница

Снимки: Електрохолд

Целта на инициативата е да създаде мотивираща среда в часовете по електротехника

Електрохолд съдейства за оборудването на кабинет по електротехника в Професионална гимназия „Академик С. П. Корольов“ в град Дупница. Кабинетът беше официално открит от Карел Крал, главен изпълнителен директор на Електрохолд България и началника на Регионалното управление по образованието – Кюстендил Мая Стойчева-Николова.

„Гимназията е наш дългогодишен партньор в стратегията ни да подкрепяме професионалното образование по електротехника. В момента енергетиката се развива изключително динамично и се дигитализира. Тя се нуждае от специалисти с различна професионална ориентация – не само електротехници и електроинженери, а и IT експерти, специалисти по маркетинг и финанси. Всички те са добре дошли при нас, за да изграждаме заедно енергетиката на бъдещето“, каза Карел Крал.

„Благодарим за дългогодишното партньорство на Електрохолд. Гордеем се, че с подкрепата на компанията създадохме един модерен кабинет, който да улеснява учебния процес. Надявам се така да мотивираме младите хора да изберат професията електротехник. Това е професия с големи перспективи, защото нищо не работи без ток“, каза Елена Костадинова, директор на Професионална гимназия „Акад. С. П. Корольов“.

Инициативата по оборудване на учебни кабинети по електротехника стартира през миналата година. Първият кабинет беше открит през 2021 г. в ПГТС „Арх. Й. Миланов“ в гр. Перник. Целта е да създаде полезна, приятна и мотивираща среда в часовете по електротехника.

Електрохолд развива дългосрочна стратегия за подкрепа и популяризиране на професионалното образование и изграждането на квалифицирани кадри за българската електроенергетика. Вече десет години компанията предоставя стипендии в конкурса „Енергия за бъдещето“. Компанията е една от първите, които се включиха в дуалното обучение по електротехника в България. Гимназията в Дупница също има паралелка за дуално обучение, в която от тази година партньор е Електрохолд. Ученици от ПГ „Акад. С. П. Корольов“ редовно провеждат учебно-производствената си практика в компаниите от групата Електрохолд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK