Мини лаборатория за отглеждане на канабис разкриха в Пернишко

Снимка: МВР

Иззети са 55 саксии с растения от рода на конопа

Мини лаборатория за отглеждане на канабис е разкрита от пернишки криминалисти. Акцията е проведена на 20 май, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от РУ – Брезник.

Полицаите проверили къща в брезнишкото с. Брусник, обитавана от 44-годишен столичанин. В нея е намерен и иззет буркан, съдържащ зелено-кафява листна маса, реагирала на канабис при направения полеви тест. Полицаите конфискували и незаконно притежавано ловно оръжие – малокалибрена пушка и 83 бр. боеприпаси.

При последвалите процесуално-следствени действия, в съседен имот е открита мини лаборатория за отглеждане на канабис. Иззети са 55 саксии с растения от рода на конопа. Помещението е било оборудвано със специално осветление, вентилация, поливна система и други приспособления за отглеждане на наркотичните растения.

44-годишният мъж, който е криминално проявен е задържан първо за до 24 ч. с полицейска мярка, а впоследствие до 72 ч. с прокурорско постановление. Предстои  да му се иска постоянен арест.

Започнато е досъдебно производство под надзора на прокуратурата и работата продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g