Ива Митева отказва номинация за председател на парламента

Снимка: БГНЕС

Според нея никой няма да иска да е в положение да бъде унижаван всеки ден

Ива Митева отказва да бъде номинирана за председател на парламента, съобщи БНР като  се позова на самата нея. 

"Няма нищо страшно, ако не се избере нов председател и в 14-дневния срок, предвиден в парламентарния правилник", допълни тя след извънредното заседание на ПГ на ИТН.

"Не, няма да бъда аз на този етап. До момента, в който не се успокои обстановката, смятам, че председател на парламента трябва да е човек, за когото ще има съгласие от целия парламент. И аз не знам кой колега би се нагърбил с тази работа и никой няма да иска да е в това положение да бъде унижаван всеки ден. Но няма нужда обстановката да бъде толкова натегната и няма нужда всичко да се прави на инат."

Според Митева отстраняването от поста на Никола Минчев е било грешка. "Това, което мога да кажа, е, че господин Минчев беше едно прекрасно момче и смятам, че господин Минчев се отърва и мога само да му завиждам".

Тя изрази надежда Кирил Симеонов да не напуска парламентарната група.

Митева посочи още, че премиерът Кирил Петков продължава да оказва натиск върху депутати от ИТН.

"Натискът върху колегите наистина е неистов. Действат ни върху психиката. Включително разбрах, че са пускани проверки срещу мен, срещу господин Каримански, да ни ровят в ДАНС, да търсят неща срещу нас. Явно търсят неща, с които да държат хората."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK