Радев ще открие джаз фестивала, но не в Банско, а в Боровец

Снимка: Infomreja.bg

Събитието се провежда под патронажа на държавния глава

Днес, 5 август, от 19.00 часа в курортен комплекс Боровец президентът Румен Радев ще открие Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“. Събитието се провежда под патронажа на държавния глава. В официалното откриване в пространството пред хотел „Рила“ ще участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Международният джаз фестивал, който се провежда от 1998 г., носи името на своя основател – д-р Емил Илиев.

В голямото международно събитие тази година ще участват музиканти от България, Бразилия, Северна Македония, Великобритания, Ямайка, Сърбия, Италия и Южна Корея. В досегашните издания на фестивала са взели участие над 500 изпълнители от цял свят.

Д-р Татяна Илиева уточни, че когато преди малко повече от година и половина в същата зала в БТА се провела пресконференция на тема „Съдбата на джаз фестивала след кончината на неговия създател“, тя изобщо не била настроена оптимистично – дори напротив. Тогава изказванията в залата били критични, въпросите провокативни, но ето че днес тя е убедена, че съпругът й - д-р Емил Илиев е изпълнил мисията си в Банско – постигнал е целта си, когато на 8-и август 1998 г. с меценатски подбуди е създал най-големия джаз фестивал в България.

Той успял да превърне зимния курорт в Банско в привлекателно място и през лятото, популяризирайки го чрез джаз музика. Ето защо сега неговите наследници са взели решение да продължат делото му, но на друго място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK