Златното момиче Ерика Зафирова става почетен гражданин на Кюстендил

Снимка: Ерика Зафирова, Фейсбук

Предложението на кмета Петър Паунов е в знак на изключителна признателност за спечелване на най-високото спортно отличие

След получаване на любезното й съгласие, златната медалистка от Олимпийските игри в Токио - Ерика Зафирова, ще бъде предложена за почетен гражданин на Кюстендил с докладна записка от кмета на общината за предстоящото заседание на Общински съвет – Кюстендил, в края на месец август 2021 г.

Предложението е в знак на изключителна признателност за спечелване на най-високото спортно отличие, изпълнило с радост и гордост всички наши сънародници, безценният принос към кюстендилския спорт като светъл образец за етика, трудолюбие, колективен дух и себеотрицание, който ще служи за пример за всяко поколение обичащо България.

Ерика Зафирова е от Кюстендил, тя бе част от Националния ни отбор по художествена гимнастика, който завоюва златен медал на Олимпийските игри в Токио.

Първите си стъпки в художествената гимнастика Ерика прави в отбора на „Велбъжд“ – Кюстендил. Тя е родена на 7-и май 1999 г. в Кюстендил, а през 2009 г. се премества да живее с родителите си в Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Атлетк08:49 - 13.08.2021
Почистен граждани е морална награда несъвместима в днешно време. Дайте и апартамент, парцел или финансова награда, това заслужава най - малко предвид успеха!!! Иначе много шум за нищо!
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK