Изборни списъци с "колебаещи се" и "пътуващи" намериха в магазин в Разградско

Снимки: МВР

Акцията е довела до множество арести

Двама души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на ОДМВР-Разград. 

В търговски обект /смесен магазин/ в лознишкото село Каменар са намерени и иззети списъци с имена на лица, организирани да гласуват срещу имотна облага за определена политическа сила. Част от лицата са записани като „колебаещи се“, други – като „пътуващи“. Установени са бланки документи на общинска администрация Лозница, които служат за промяна на адресна регистрация с цел лицата да упражнят правото си на вот в село Каменар. Сред заявленията има и такива, „подадени и подписани“ от хора, живеещи в чужбина. Открити са и 10 попълнени документа с конкретни имена на лица.

Образувано е досъдебно производство по чл.167, ал.3 от НК. Разследването цели да установи защо тези хора не са подали заявленията си лично в общината, а в местния магазин, кой е полагал подписите или ги е уговарял да гласуват за въпросната партия. Продължават процесуално-следствените действия на място и разпитите на свидетели.

По данни за незаконно добити дърва са извършени претърсвания в частни имоти в селата Ясеновец и Студенец. Намереното количество е общо 33 кубика дървесина без контролна горска марка и документи за произход.

Водач от село Стражец опитал да подкупи полицейски служители в град Исперих. Управляваният от него товарен автомобил „Рено Мастер“ е спрян за проверка до бензиностанция по път II-23. За да не извършат униформените действие по служба – съставяне на акт за нарушение по чл.147, ал.1 от ЗДвП, 50-годишният шофьор опитал да пъхне банкнота от 20 лв в джоба на единия от служителите. Задържан е в РУ-Исперих, а по случая е започнато бързо производство по чл.304 А, предл.3 от НК.

11 КПП-та бяха изградени днес от екипи на Жандармерия, Охранителна и Пътна полиция със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. Мобилни екипи извършиха проверки в игрални зали, казина, автоморги, заложни къщи, питейни заведения, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент. Проверени са 6 заложни къщи, 5 пункта за черни и цветни метали, 17 сборища, 10 заведения и 16 търговски обекти.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 336 лица и 269 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 26 акта и 50 фиша. Образувани са пет досъдебни производства и две бързи производства. Общо установените престъпления са 11. Профилактираните лица от активния криминален контингент са 19, а две са издирени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK