Над 10 000 са наличните ваксини в РЗИ – Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Кметът Паунов: Нека всички се включим в тази ваксинационна кампания

Повече от 10 000 ваксини са налични в Регионална здравна инспекция в Кюстендил. Ваксините са от четири вида, като най-голям е броят на BioNTech/Pfizer – 8000, повече от 1 000 са на AstraZeneca, има 1 000 дози на Moderna.

240 са ваксината на Janssen, които са еднократни и основно ориентирани към хората от туристическия бизнес, обяви на пресконференция кметът на Кюстендил Петър Паунов.

„Моля ви всички, нека се включим всички в тази ваксинационна кампания. Ключови два летни месеца, в които трябва да се ваксинираме, за да може септември месец повече да не мислим за вълната от Ковид – 19. Наличност има. Личните лекари също са на разположение, зелените коридори работят. Когато нямаше дози се търсеха едва ли не лични контакти, за да някои хора да се ваксинират.

В момента се разполага с огромна наличност, постоянно има доставки“, допълни още кметът. Той определи месеците юни, юли и август като по-леки от страна на пандемичната обстановка.

„Септември се очаква отново да дойде вълната, да не поставяме себе си, семействата си и лекарите отново в тежка ситуация. Екипите на РЗИ, личните лекари, кабинетът в болницата също са на разположение. Навсякъде можете да се ваксинирате напълно безплатно“, обяви още Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK