Кметът на Сандански: Има политическа тенденциозност и опит за опетняване на мен и ВМРО

Снимка: Infomreja.bg

"Ще си търся правата в съда и това лице ще бъде осъдено, ако се намери"

Има политическа тенденциозност и опит за опетняване на ВМРО и мен.

Това заяви на брифинг пред журналисти кмета на Сандански, Атанас Стоянов, който от снощи е на свобода след 24-часов арест по подозрение за купуване на гласове в изборния ден.

Стоянов бе подкрепен от служителите на общинската администрация пред сградата на кметството.

На журналистически въпрос дали е купувал гласове, кметът каза: Разбира се, че не. Това не отговаря на истината. Изборите в историята, всеки избор е свързан с напрежение и политическо противоборство. Вероятно това е причината да бъда въвлечен в тази сага.

Стоянов разказа хронологията на задържането си и последвалите процесуални действия:

Онази вечер бях спрян за проверка. Оказах пълно съдействие на проверката. Учудващо за мен във хода на проверката бе намерен една чужда вещ, един плик, в който странно в мен, но може би не е странно, в него се оказаха сума и имена на лица. Тази проверка продължава все още. Тя е меко казано странна и целенасочена, защото вследствие на нея имената в така нар. списъци, органите на полицията са извикали 120 души, които са били в тези списъци и нито един не е потвърдил съмнението, че аз съм въздействал с цел материална облага за гласуване на лице или партия. Част от лицата въобще не са гласували, други са в чужбина, трети са починали хора.

Това е съшито с бели конци, опит за дискредитация на мен като кмет и на ВМРО. Занапред аз имам най-голям интерес проверката да завърши и да се изясни обективната истина. Настоявам да се намери и лицето, което наистина е направило така че тази чужда вещ, с която няма общо и не съм докосвал. Не подозирам никого. Не зная как са се озовали. Бъдещите експертизи ще покажат думите ми, защото аз не съм докосвал тези средства. Вероятно някъде колата е била отключена. Вероятно този, който е сложил тези средства в нея, е имал технически средства да я отключи, каза Стоянов.

Той уточни, че причината да е спрян от полицията е, че се е прибирал от село Скалчве, с чийто кмет са приятели.

Тръгвайки от Склаве бях спрян от полицията, а след 5 мин. медиите бяха там, което показва тенденциозност, каза Стоянов.

Аз видях плика, тогава, когато ми го показаха полицаите. Отношението на полицаите беше абсолютно коректно. Колата бе претърсена, допълни градоначалника и заяви:

Мисля, че хората знаят, че това са некоректни неща, който искат да ме злепоставят. Зная края на проверката, тя ще е в моя полза. Ще си търся правата в съда и това лице ще бъде осъдено, ако се намери.

Това е нормалната политическа реакция, която очаквахме, коментира Стоянов по повод оставката на ИК на ВМРО.

Истината, макар и да закъснее, ще излезе. Заедно за добро на санданчани и на нашия град. Бъдете здрави! Айде по местата! Имаме работа!, каза Стоянов на служителите си.

Късно снощи, след излизането си от ареста на РУ-Сандански около 20 ч., Стоянов написа във Фейсбук страницата си: 

Скъпи съграждани и приятели,
Сърдечна благодарност към Вас за подкрепата и доверието!
Въпреки опита да бъда дискредитиран, справедливостта и истината възтържествуваха! Защото справедливостта е и съвест, а съвестта е огледало на същността ни!
С Вас съм и заедно продължаваме да работим за града и общината ни!
Защото Сандански и Вие го заслужавате!
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK