АУБ избра нов председател на Настоятелството

Снимка: АУБ

Майкъл Марвин е вторият най-голям индивидуален дарител на АУБ през тази фискална година

Майкъл Марвин, водещ предприемач в технологичната сфера, бе избран за председател на Настоятелството на Американския университет в България (АУБ) на заседанието на борда, състояло се на 18-21 юни. Марвин се присъединява към борда през 2019 г. Той е вторият най-голям индивидуален дарител на АУБ през тази фискална година.

За мен е чест и привилегия да бъда избран за председател на Настоятелството на АУБ“, каза Майкъл Марвин. „От името на целия борд бих искал да изразя най-дълбока благодарност към Виктория Ентуисъл, вр.и.д. председател на Настоятелството на АУБ, за изключителното й лидерство и активната ѝ работа. Нейната отдаденост към АУБ е заразителна и съм горд, че ще продължим да работим заедно с нея за благото на университета.“

Виктория Ентуисъл, бивш студент на АУБ, се връща към ролята си на заместник-председател на Настоятелството.

Майкъл Марвин е член на десетки бордове с нестопанска цел, публични и частни компании и притежава богат опит в държавни и частни образователни институции на различни нива. Допринася съществено към развитието на повече от 100 технологични компании. Основава стартъп, по-късно продаден на Fortune 500. Също така създава и взема участие в управлението на фонд за набиране на първоначален капитал, който инвестира между $10 000 и $100 000 в стартъп компании.

По време на редовното си заседание Настоятелството се запозна със скорошните успехи на АУБ и ефективната работа на унверситета по време на пандемията. Планирани бяха дейностите за прием на нови студенти през есента на 2021 г. и инициативите за предстоящата 30-а годишнина на АУБ. Беше отделено време и за обсъждането на петгодишния стратегически план на учебното заведение.

По време на заседанието Виктория Ентуисъл изрази благодарността си към университетската общност за това, че е останала единна в тези трудни времена и е демонстрирала несломимия дух на университета.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK