Разнообразна програма за Деня на почит към делото на Паисий Хилендарски в Банско

Снимка: Община Банско

В църквата „Света Троица” ще бъде извършено вечерно богослужение на 18 юни от 16 часа

На 19 юни Българската православна църква почита Преподобни Паисий Хилендарски. По този повод и във връзка с 299 години от рождението на Паисий Хилендарски и 259 години от написване на „История славянобългарска“, Банско ще се поклони пред живота и делото на великия си син.
В църквата „Света Троица” ще бъде извършено вечерно богослужение на 18 юни от 16 часа, а в Деня на св. Паисий Хилендарски от 8 часа ще има Божествена Света литургия.
 
Под звъна на празнични камбани, жители и гости на Банско ще могат да направят своя принос в единствения по рода си общобългарски препис на История славянобългарска. Това ще бъде възможно във времето от 15 до 18 часа в петък, пред паметника на Паисий Хилендарски на площад „Възраждане”, където ще бъдат поставени копия на масата и стола от хилендарската килия на светогорския монах.
 
Тържествената програма по случай Деня на почит към делото на Преподобни Паисий Хилендарски и полагане на венци и цветя е с начало 17 часа на 18 юни.
На 19 юни, Деня на Преподобни Свети Паисий Хилендарски, входът в едноименния Духовно-исторически център ще бъде свободен.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK