19 задържани след спецакция в Бургаско! Сред тях и дилър на гласове

Снимка: Infomreja.bg

Образувани са осем бързи производства и две досъдебни производства

В резултат на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност, миграционния натиск и престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, провеждаща се на територията на ОДМВР Бургас, към момента са задържани общо 19 лица, съобщават от МВР.

Образувани са осем бързи производства и две досъдебни производства. Проверени са 569 МПС и 809 лица, като са установени две лица, обявени за издирване. В 112 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност, също са извършени проверки. Със съдействието на служители от НАП – Бургас поради липса на фискално устройство са затворени три търговски обекта. Иззети от служители на Районно управление – Средец са 80 л. алкохол без бандерол.

В Пето Районно управление Бургас е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 167, ал. 2 от НК – „Който предложи или даде на другиго имотна облага с цел да го склони да упражни избирателното си право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция или да гласува на референдум по определен начин се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от десет хиляди до двадесет хиляди лева”.

Производството е образувано с разпити на свидетели, според които са им предложени по 50 лв., за да гласуват на предстоящите избори за конкретна политическа партия. Извършителят на престъплението е задържан и е извършено претърсване в дома му. Предстоят разпити пред съдия на свидетелите и разпознавания.

Служители от Районно управление – Поморие задържали непълнолетен младеж от крайморския град, като намерили и иззели близо 50 гр. амфетамин и марихуана, подготвени за разпространение. Помориецът е задържан за срок до 24 часа.

В резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Руен за осъществени иманярски действия са проверени два адреса в селата Череша и Добра поляна, обитавани съответно от 32 годишен мъж и 55 годишен криминално проявен, извършвал и преди време иманярска дейност. Намерени и иззети са металотърсачи, както и различни предмети с културно-историческа ценност / римски монети и части от накити/, които ще бъдат предадени на специалисти за датиране. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

В продължаващата полицейска операция са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, бургаската жандармерия и НАП – Бургас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK