Започна приемът по подмярка 6.1 за млади земеделски производители

Снимка: Infomreja.bg

Общият бюджет по процедурата е в размер на близо 25 млн. лева

Започна приемът по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общият бюджет по процедурата е в размер на близо 25 млн. лева, като около 50 хил. лева е помощта, определена за подпомагане на един млад фермер. Чрез подмярката се цели да бъдат подпомогнати проекти на млади фермери, с които ще се подобри цялостната им дейност и конкурентоспособност на стопанствата им.

Срокът за кандидатстване по процедурата е 28.02.2022 г. Документи могат да се изпращат изцяло електронно, което ще се извършва чрез Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН 2020). Електронно ще се извършва и оценката на проектните предложения.

Пълният пакет документи по процедурата е публикуван на официалната страница на Министерството на земеделието, храните и горите: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/  и в ИСУН 2020:  https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/7e1e05c9-05c2-4058-9a48-f27556e64486.

От МЗХГ обръщат внимание на потенциалните кандидати, че в рамките на предстоящия прием по подмярката няма да има възможност за предоставяне на безвъзмездни консултантски услуги от страна на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ), както и за изготвяне на безплатни бизнес планове от страна на службата.

Министерство на земеделието, храните и горите публикува за обществено обсъждане насоки за кандидатстване по подмярката на 11 ноември, като бяха получени редица коментари. Документите бяха обсъдени и в рамките на Тематичната работна група.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK