Румен Радев: Цената на бензина вече е под 3 лева

Снимка: Infomreja.bg

„Поздравявам служебното правителство за овладяване на инфлацията в страната“

Поздравявам служебното правителство за овладяване на инфлацията в страната. Цената на бензина вече е под 3 лева на бензиностанциите на "Лукойл" и това е началото на един процес. Намаляването на горивата и на цената на газа за следващия месец с 30% са реални резултати, постигнати с усилия и много работа.

Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти, цитиран от БНТ. Президентът присъства на откриването на академичната 2022/2023 година на Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Що се отнася до започналите дебати в ЕС за овладяването на инфлацията, част от мерките и за ограничаване на електроенергия и газ, президентът Радев подчерта:

"Докато има служебно правителство, това няма да стане. България е производител на електрическа енергия и е износител на електрическа енергия и българите няма да стоят на тъмно. В момента Европа се опитва да предотврати социалното напрежение през тази зима и да се гарантира политическо спокойствие за сметка на жертването на пазарните механизми чрез въвеждане на мерки, които са ни познати от едно по-далечно минало и с огромни компенсации, които за тази зима ще са добре дошли за европейските граждани, но с непредвидими последици - за пазара, за европейската икономика, за нейната конкурентоспособност".

Той допълни, че основната задача на служебното правителство е да търси най-евтините суровини, независимо от къде, и да предоставя най-добрите условия за бизнеса и българските граждани, които са най-бедните в ЕС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK