Свиленски за служебния кабинет: Започват с чистки и реваншизъм - показно, срещу членове на БСП

По думите на Свиленски "държавата не е в нестабилност"

На брифинг на БСП стана ясно, че от Министерството на транспорта е бил уволнен зам.-изпълнителния директор на Националната компания за железопътна инфраструктура - Гергана Алексова. Тя е член на столетницата и било почти сигурно, че няма правни основания за отстраняването й от длъжност, твърдят съпартийците ѝ Георги Свиленски и Борислав Гуцанов. 

По думите на Свиленски „държавата не е в нестабилност, каквато се опитват да внушат от президентската институция”. „Тези хора започват с чистки и реваншизъм - показно, срещу членове на БСП”, каза още Свиленски, цитиран от Нова.

„Считаме, че това е изключително лош сигнал, не е нормално такова нещо да се случва”, добави Борислав Гуцанов.

Георги Свиленски отрече да има напрежение между БСП и президента. "Просто не очаквахме най-големите удари да ги получим точно от държавния глава. Другото интересно е, че такива удари нямаше по кабинета на "Борисов", допълни той и призова Румен Радев да не се "занимава с БСП в следващите два месеца".

Двамата коментираха и газовата криза, която Илияна Йотова открои като основен приоритет за служебния кабинет. „Нашата позиция – на БСП, е била винаги пределно ясна – да се водят разговори с всички възможни доставчици на газ, включително и с „Газпром”. 40 години ние взимаме газ от „Газпром” и не сме видели нищо лошо от тях. Този, който ни предложи газ на най-добра цена и с най-сигурни дългосрочни договори, той трябва да бъде доставчикът на страната ни”, категорично заяви Борислав Гуцанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n