Донев: Очаквам работа на 100% за организирането и провеждането на честни избори

Снимка: Президентство

Това каза служебният премиер Гълъб Донев

В такъв момент обикновено се изказва благодарност за доверието и се заявява готовност за справяне с огромната отговорност, с която е свързан постът на министър-председателя, и аз ще го направя - не само заради очакването, че така се прави, а защото знам от личен опит, че отговорността към хората и доверието на хората се пазят от загуба на равновесие, без значение колко високо в управленската йерархия на държавата се намираш.

Това каза служебният премиер Гълъб Донев по време на церемонията по встъпване в длъжност на служебния кабинет.

Донев заяви още:

Научих много неща за себе си от медиите в последните месеци. Ще си позволя да ви кажа нещо сам за себе си - не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона.

Днес предстои встъпване в длъжност на 100-тното правителство по ред на Република България, което няма да разполага със 100 дни толеранс. На нас се пада нелеката задача да търсим решения за наследените кризи, без да разполагаме с механизмите на работещо Народно събрание.

Очаквам работа на 100% за организирането и провеждането на честни избори, възстановяване на доверието между институциите, които представляват държавата, намиране на изход от всички завещани кризи, сваляне на политическото напрежение, продължаване на работата по Плана за възстановяване и устойчивост.

Клетвата, която ще положим след малко, определя безусловно принципите, които ще ни ръководят - да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK