Петков за имунитета си: Ще изчакам да заработи комисия в НС

Снимка: Infomreja.bg

"Аз съм горд, че се отказах от второто си канадско гражданство"

„За моя имунитет - ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск. В деня преди комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си доброволно, защото знам, че няма от какво да се страхувам“, написа Кирил Петков в социалните мрежи.

По-рано Софийската районно прокуратура изпрати предложение до главния прокурор за сваляне на имунитета на Кирил Петков. Главният прокурор все още не е внесъл искане в Народното събрание за сваляне на имунитета на Петков.

„Аз съм горд, че се отказах от второто си канадско гражданство, точно за да мога да бъда част от промяната, която идва и която след повече 30 години липса на справедливост най-накрая ще премахне институционално всички безконтролни и зависими служители на правосъдната система и системата за сигурност“, посочи той.

„До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да направим цялостна реформа в съдебната система и в овладeните български служби и че не може да ни спрете или уплашите?“, подчерта той.

По-рано през деня Лена Бориславова коментира искания имунитет във Фейсбук:

Голям зор на прокуратурата да изкара всички маскари. Но страшно няма. След толкова време, това е всичко, което имат.

И колко случайно… две години след прекратяването … именно днес. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK