7 месеца затвор за дилър на гласове от Дупница

Снимка: Infomreja.bg

45-годишният дупничанин предлагал между 30 и 100 лева за глас

Районен съд - Дупница, наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 7 месеца, което да се търпи при първоначален „строг“ режим, по отношение на 45-годишен подсъдим от гр. Дупница, който се призна за виновен за престъпления против политическите права на гражданите. Съдът, под председателството на съдия Мая Гиздова, одобри споразумението, постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил, т. о. Дупница, и защитата.

Подсъдимият М. К., който е осъждан, се признава за виновен в това, че на 14.09.2022 г. в гр. Дупница, кв. „Ценеви“, в съучастие като извършител с неустановено по делото лице е организирал предлагането на другиго - на различни лица от гр. Дупница имотна облага - парична сума в различен размер - от 30 лева до 100 лева, чрез съставянето на списък, съдържащ имена на лица и избирателни секции, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на глас на насрочените за 02.10.2022 година избори за народни представители на Република България в полза на определена политическа партия - престъпление по чл. 167, ал. 3, във вр. с ал. 2, във вр. с чл. 20, ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.

Същия ден дупничанинът предложил на лице от мъжки пол имотна облага - парична сума в размер на 100 лева, с цел да го склони да упражни избирателното си право на насрочените за 02.10.2022 година избори за народни представители на Република България в полза на определена политическа партия - престъпление по чл. 167, ал. 2 от НК.

Определението на Районен съд – Дупница, е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът потвърждава взетата по отношение на М. К. мярка за неотклонение „Задържане под стража“ до привеждане на наказанието в изпълнение, след което същата да бъде отменена. Определението подлежи на обжалване и протестиране в 7-дневен срок, считано от днес, пред Окръжен съд-Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK