Мото дружина Банско се представи блестящо на поредно състезание

Снимка: Община Банско

Изключително силно и успешно участие в ендуро шампионат

Мото дружина Банско участва през уикенда със седем отбора в известното отборно ендуро състезание около язовир Копринка - “Таласъми по Копринка”. С атрактивното състезание бе закрит сезонът, в който банскалии участваха и като състезатели във всички кръгове, и като организатори на един от най-атрактивните -  THREE MOUNTAINS HARD ENDURO BANSKО

Изключително силно и успешно участие в ендуро шампионат ‘2022 година отчита Мото дружина Банско. В крайното класиране екстремните ни мотористи се наредиха на челни места в различните категории. В най-тежката – „Профи”, Станислав Кирилов зае второто място. В клас „Експерт”, Борис Чакъров, въпреки трудностите и пропуснатите кръгове, успя да вземе сребърния медал в надпревара с над 130 мотористи.

Банскалии спечелиха и още един подиум - в клас „Джуниър” Александър Пиришанчин завоюва бронза. Младата надежда на клуба Георги Весков тази година премина в по-горния и най-масов клас - „Стандарт”, и още с първото класиране в него пролича амбицията му за челни места. 

Председателят на Мото дружина Банско Йордан Ковачев е горд с постиженията на всички членове на клуба, които не само че се представят отлично във всички кръгове на шампионата, но участват доброволно в акции при гасене на пожари и в спасителни акции в планината. Преди дни мотористи от дружината се включиха в издирването на изчезналото дете в Перник, като обходиха с машините си тежки терени в пресечени местности. 

Мото дружина Банско е един от клубовете с най-много лицензирани състезатели в българския ендуро шампионат. Тази година те бяха 28, а ръководството на клуба е амбицирано през сезон ‘23, който започва през м.март, да привлече още състезатели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK