Децата на Банско обединени от спорта и религията

Снимки: Община Банско

Вълнуваща екскурзия проведоха възпитаници на курса по религия

Незабравима беше екскурзията за учениците от четвъртите класове изучаващи СИП-Религия към НУ "Свети Паисий Хилендарски" – Банско, до манастир "Свети Иван Рилски". Тук, на това свещено място за всеки българин, покланяйки се пред светите мощи на големия български светец учениците завършиха учебната година по вероучение.

Преподавателката Мариана Думанова раздаде свидетелства за успешно завършен курс по религия. Бяха връчени и индивидуални награди за послушание, представени проекти на библейска тематика, участия в училищни и църковни тържества. Сред отличилите се бяха - Георги Симидчиев от 3 клас, Стиляна Чонева от 4 клас, Виктория Методиева от 4 клас, Йоана Янчовичина от 4 клас и др.

Над 140 ученици от Банско са избрали да посещават часове по вероучение при преподавателката Мариана Думанова.

Екскурзията до Рилската света обител бе с подкрепата на Църковното настоятелство при храм "Света Троица" - гр. Банско.

Една спортна инициатива пък обедини учениците от гимназиалния курс на училищата в Банско, които избраха да я посветят на Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България – 2 юни.

Футболните отбори на СУ „Неофит Рилски“, ПЛТГ „Никола Вапцаров“, ПГЕЕ и ГТ „Алеко Константинов” проведоха четири срещи, които се превърнаха в истински спортен празник и за пореден път показаха, че спортът е не само забава, възможност за изява, предизвикателство за победа, но и кауза, която сплотява и създава приятелства.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK