Фестивалът „Дъ Брава“ събира меломаните на 2 и 3 септември

Снимка: Infomreja.bg

Фестивалът е с нова физиономия

Фестивалът „Дъ Брава“ събира меломаните на 2 и 3 септември.

„Започваме ударно септември и с нещо запомнящо се“. Това каза заместник-кметът по културата към Община Благоевград – Силвия Домозетска. Тя даде дума на организаторът – Росен Георгиев, който разкри повече детайли на пресконференция за осмото издание на фестивала.

Да, осмо по ред, но седмо като реализация, поради това, че миналата година в последния момент заради КОВИД бе отложено събитието.

„Очакват ни два различни стилово фестивални дни“, каза Георгиев.

Началото на първата фестивална вечер ще постави музикалният продуцент, звуков инженер и ди джей D-Trax, а след него на сцената ще се качат Deep Zone и DJ Диан Соло. Хедлайнер на първата вечер е Turbo B от хитовия музикален проект Snap!.

Втората вечер запазва рок звученето, с което фестивалът се свързва от самото начало. Всяка година на сцената излиза благоевградската рок група „Black Rose” и това издание на „Дъбрава фест“ няма да изневери на традицията. Отново ще бъде дадена сцена за млади таланти, и на нея ще се качат „Electric Roxy”. 

Втората, последна вечер на „Дъбрава фест“ ще завърши с хедлайнерите от “Eurosmith“ – първата европейска група, създадена през 1997 г. с подкрепата и съдействието на „Aerosmith“. Италианците от  “Eurosmith“  изпълняват абсолютно автентично цялото шоу, което правят „Aerosmith" с костюми, като и визуално приличат на тях, посочи Росен Георгиев. Дори вокалистът на групата – Лука Челети, прилича визуално на Стивън Тайлър, а двамата и до ден днешен са свързани с приятелство, допълни той.

Фестивалът е с нова физиономия и очаква меломаните още в следобедните часове, защото музиката ще звучи и завладее Дъбрава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK