Руснаците напредват към Славянск, ракети по Кривой Рог, взрив в Херсон

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Украинските войски контраатакуват северно от Изюм

Основните боеве в Украйна продължават да се водят на източния фронт. Руската армия се опитва да напредне на юг от Изюм към Славянск с надеждата да затвори Северодонецк от север и от юг.

Украинските войски контраатакуват северно от Изюм с надеждата да отклонят вниманието на руските части от тази атака, твърдят западни анализатори и разузнавателни доклади.

За ракетен обстрел на руската армия по Кривой Рог и Харковска област съобщиха украинските власти. По предварителна информация има жертви. Според Валентин Резниченко, ръководител на областната администрация на Днепропетровск, двама души са били ранени.

Тази нощ противовъздушната отбрана на Одеска област е отбила атака и на две крилати ракети, съобщи по-рано през деня представителят на регионалната военна администрация Серхий Братчук. По негова информация територията на Одеса е атакувана от окупирания Крим

Руското министерство на отбраната не съобщи за ударите в Одеска област в събота.

УНИАН съобщава и за взрив в окупирания Херсон на улица "Сенявин".

Взривното устройство е било прикрепено и е избухнало в автомобила Audi, на началника на Службата за изпълнение на наказанията в Херсонска област Евгений Соболев. Според местни медии шофьорът е оцелял, а преминаващ велосипедист е бил ранен. Според РИА Новости Соболев е в болница с наранявания, но и животът му не е в опасност.

Президентът Владимир Зеленски посети Николаев в Южна Украйна. От началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари украинският президент рядко пътува извън Киев. Според уебсайта на институцията Зеленски е разгледал административната сграда в Николаев, пострадала от ракетен обстрел, и е посетил местна болница.

"Нашият Николаевски регион. Среща по важни регионални въпроси. Обсъдихме състоянието на икономиката, възстановяването на водоснабдяването и ситуацията в селското стопанство. Специално внимание беше отделено на заплахите от сушата и морето. Не спирайте да работите за победата на Украйна", се казва в изявлението на Зеленски.

Преди няколко дни в резултат на ракетен обстрел бе изпепелен голям склад за зърно в черноморското пристанище Николаев. В петък пък при ракетната атака загинаха 37 души, бяха повредени четири жилищни сгради и гражданска инфраструктура. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK