Баба метна през терасата 40 хил. лв. на ало измамник

Снимка: Infomreja.bg

Арестуван е 19-годишен столичанин

Арестът на 19-годишния софиянец е осъществен на 12 април т.г. в рамките на спецоперацията на служители от сектор „Измами“ в ГДНП. Разследването е предприето след получен сигнал за извършена по-рано телефонна измама за около 40 000 лева (в българска и чуждестранна валута).  В схемата попаднала възрастна жена от столицата, която според получените инструкции, хвърлила плика с парите през терасата на апартамента си, съобщават от МВР.

В резултат на проведените неотложни издирвателни действия мъжът, който според предварителните данни е изпълнявал ролята на куриер, е установен  „по горещи следи“. При последвало претърсване, извършено със съдействието на служители на 06 РУ при СДВР, в неговото жилище е намерена инкриминираната парична сума, както и парична сума от друга телефонна измама. На този етап е установена съпричастността на задържания към още 3 аналогични престъпления, извършени на територията на столицата.

По случая е образувано досъдебно производство и работата по него продължава под ръководството на Софийската районна прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//