Пътна полиция провежда засилен контрол на автомагистралите

Снимка: Infomreja.bg

Операцията е в ход от 23 май в цялата страна и вероятно ще приключи в края на уикенда

От следобедните часове на 23 май на територията на цялата страна стартира специализирана полицейска операция на „Пътна полиция“, разпоредена от служебния вицепремиер по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Целта е контрол над водачи, които с арогантно поведение на пътя и рискови маневри застрашават своята безопасност и тази на останалите участници в движението, обясни главен инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция" при Главна дирекция „Национална полиция“.

По думите й засилени проверки ще има и по магистралите, като ще продължи прилагането на метода "линеен контрол", съобщават от МВР.

Екипите на полицията ще следят с наличната си техника за спазването на скоростните режими, използването на обезопасителните системи от водачите на превозните средства и пътниците – колани, каски и детски столчета.

Главен инспектор Мария Ботева уточни, че контролът ще се извършва денонощно в населените места и извън тях, стриктно ще се следи за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози и от неправоспособни водачи.

Акцент в операцията е и следене за състоянието на пътя и пътните принадлежности, като собствениците на пътищата ще бъдат сигнализирани и предупреждавани за отстраняване на установените нередности. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK