5 ефективни и две условни присъди за дилъри в ОПГ от Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Най-дългата присъда е за 2 години затвор

Окръжната прокуратура в Благоевград приключи разследване по досъдебно производство, водено срещу организирана престъпна група, действала в периода от февруари 2022 г. до октомври 2023 г. не само в областта, но и в страната, създадена с користна цел и занимаваща се с разпространение на наркотични вещества, съобщават от държавното обвинение.

Организираната престъпна група се състои от седем лица, на които са повдигнати и предявени обвинения. Всички обвиняеми са се признали за виновни за извършените от тях престъпления и са сключили споразумения с прокуратурата. С определения на съда споразуменията са одобрени, като са им наложени наказания, които имат последиците на влезли в сила присъди.

Две от лицата - К.М. (на 55 години) съвместно с Р.М. (на 28 години), ръководили организираната престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества.

По отношение на обвиняемия К.М. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години при строг режим на изтърпяване.

На Р.М. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 7 месеца при общ режим на изтърпяване.

В ОПГ са участвали още пет лица - Р.К. (на 57 години), Д.М. (на 43 години), Е.М. (на 58 години), В.С. (на 37 години) и М.М. (на 47 години).

Обвиняемите Р.К. и Д.М. в изпълнение на решение на престъпното сдружение извършили и опит за контрабанда на 3,935 килограма марихуана през границата на България в Турция. Деянието им останало недовършено поради откриването на наркотика при извършена проверка от митнически служители. Общата стойност на предмета на престъплението възлиза на 62 960 лева. На обвиняемия Р.К. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години при общ режим на изтърпяване, а на Д.М. е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изтърпяването на което е отложено за срок от 5 години.

За участие в ОПГ на обвиняемия Е.М. е наложено наказание от 1 година и 2 месеца „лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване.

Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година при общ режим на изтърпяване е наложено на В.С.

Обвиняемата М.М. е с наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 6 месеца, изтърпяването на което е отложено за срок от 4 години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK