Три деца пострадаха при катастрофи в Неврокопско и Сандански

Снимка: Infomreja.bg

При единия инцидентът водачът е употребил алкохол

Дете пострада при катастрофа на пътя между селата Господинци и Буково.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, на 19 май около 16.30 ч. лек автомобил „Додж Нитро“ с 48-годишен водач от с. Краище е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал в лек автомобил „Шкода Рапид“.

При инцидента са пострадали: 63-годишната водачка на лекия автомобил „Шкода“, която е с контузия на гръдния кош, водачът на лекия автомобил „Додж“, който е с контузия на гръдния кош, 50-годишна пътничка в него, която е получила кръвоизлив в корема, 45-годишна пътничка в него, която е с натъртване по тялото и 13-годишното момче, което е с натъртване по тялото.

На 21 май е станало ПТП и между Кресна и Сандански.

Лек автомобил „Ситроен Ксара“ с 50-годишна водачка от Сандански се е блъснал в мантинела и се е преобърнал на пътното платно.

Водачката на автомобила е пострадала с разкъсна рана в областта на главата и фрактура на гръден и шиен прешлени. Настанена е за лечение в МБАЛ-Петрич.

Същия ден на ул. „Полковник Дрангов“ в Сандански, 27-годишен неправоспособен водач на мотоциклет „Кавазаки“, който не е регистриран по надлежния ред е загубил контрол и е паднал от него.

Мотоциклетът е продължил движението си, като е излязъл в ляво от пътното платно, ударил се е в дърво на тротоара и е блъснал, стоящите на тротоара 59-годишна жена и две деца на 6 и 4 години.

В резултат на инцидента, жената е получила фрактура на глезена, 6-годишното момиче – контузия на предмишницата и глезена, а 4-годишното момиче е със съмнение за комоцио. След извършен медицински преглед те са освободени за домашно лечение.

На водача на мотоциклета е направена проба с техническо средство, която е отчела наличие на 0,71 промила алкохол в издишания от него въздух. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK